Upravljanje kvalitetom

Upravljanje kvalitetom
Kraš svoju proizvodnju temelji na gotovo stoljetnoj tradiciji, kvaliteti, umijeću i znanju svojih radnika. To su vrijednosti na čijim osnovama Kraš primjenjuje ili uvodi različite sustave i koncepte, koji su ujedno sastavni dio europskog modela poslovne održivosti.

Kraš je prvi u svojoj branši, 1997.godine, uspostavio i potvrdio sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001, poboljšavajući ga kontinuiranim ispunjavanjem postavljenih poslovnih ciljeva i ciljeva kvalitete.
U 2006. godini implementirali smo u integrirani sustav upravljanja kvalitetom Tvornicu Mira, Prijedor, a u 2012. godini i novu Tvornicu Karolina, Osijek.
Praćenjem i mjerenjem pokazatelja uspješnosti, ostvarujemo sustavna poboljšanja, od kojih s ponosom ističemo stalno povećanje indeksa zadovoljstva naših kupaca i potrošača.

Kraševa Služba kontrole kvalitete, kao najvažniji dio upravljanja kvalitetom, u vlastitim laboratorijima obavlja stalnu provjeru parametara kvalitete u odnosu na definirane zahtjeve specifikacija, zakonskih propisa i pravilnika.
Potrošačima nudimo siguran i zdravstveno ispravan proizvod što smo i potvrdili uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom, samokontrolom prema načelima HACCP-a.
Proveli smo aktivnosti na standardizaciji najboljih svjetskih praksi, primjerice GHP-a (Dobra higijenska praksa), kao bitnoj pretpostavci za sigurnost, zdravlje i povjerenje potrošača.

Naš sustav je neprestano podvrgnut ocjenama, promjenama i poboljšanjima. Stalni auditi kupaca sa specijalnim zahtjevima, te njihove pozitivne ocjene, dokazuju našu sukladnost s različitim standardima.

Certifikat KOSHER
Kraš je u 2011. godini proširio listu proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve sukladno Pravilniku o prehrani Torah, a time imaju i pripadajući certifikat Kosher.
Kosher proizvodi izrađeni su od dozvoljenih sastojaka i na strojevima koji udovoljavaju zahtjevima Toraha, te su kao takvi dozvoljeni i ispravni za konzumaciju pripadnika židovske vjerske zajednice.
Preuzmite Certifikat Kosher; (PDF)

Certifikat HALAL
Vodeći računa o specifičnim zahtjevima kupaca i potrošača, Kraš je krajem 2007. godine za odabrane proizvode iz grupe keksa i vafla i kakao proizvoda ispunio zahtjeve Halal standarda. U 2013.godini lista Halal proizvoda proširena je certifikacijom gumenih proizvoda, žele proizvoda i pjenastih čokoladnih proizvoda.
Preuzmite Certifikat (PDF) - Kakao proizvodi, keksi i vafli, gumeni bomboni, žele proizvodi i pjenasti proizvodi s čokoladom
Lista HALAL proizvoda (PDF)

IFS Certifikat
International Food Standard (IFS) je međunarodna norma kojom se trgovačkim lancima i dobavljačima jamči sigurnost i kvaliteta hrane koju za njih proizvode drugi proizvođači.
KRAŠ je implementirao IFS standard u proizvodnji cjelokupnog asortimana: proizvodnji keksa i vafla, tvrdih i tvrdih punjenih bombona, karamela, gumenih i žele bombona, tvrde i punjene čokolade i čokoladnih deserata. Time je potvrdio vrhunske standarde kvalitete, sigurnosti i zdravstvene ispravnosti, te osigurao sve uvjete za plasman svojih proizvoda u svjetske trgovačke lance.
Preuzmite certifikat (PDF)