Torta Domaćica na "cheesecake foru"

osobe
8
vrijeme pripreme
45MIN
zahtjevnost
Srednje

Pripremila: Tamara Seljan

Kad poželim nešto slatko za sebe ili za goste, a ne da mi se ili nemam vremena raditi kolač, ja često posegnem za Kraš Domaćica keksima ili Napolitankama

Kod nas je najveći ljubitelj slatkog (čokolade) moj tata i kad god ga pitaš što da mu doneseš, odgovor je uvijek Domaćica ili Napolitanke. Uostalom, mislim da si malo tko od nas može zamisliti slatki repertoar bez ovih klasika. Keksi su to koji se generacijama služe u zdjelicama na stolu.

Kad su me iz Kraša pitali što bih napravila s ovim keksima, odmah sam znala da ih želim u torti, i to onoj na cheesecake foru. Zato sam ja ovaj put spojila ljubav prema jednom od navedenih proizvoda i izradi kolača te vam napravila Domaćica tortu. Kao da sastojci sami po sebi nisu obećavajući, dodatni plus je činjenica da za nju ne trebate paliti pećnicu!

Torta Domaćica

Sastojci:

Podloga:

Krema:

  • 500 g milerama ili kremastog sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 g Dorina čokolade za jelo i kuhanje
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 1 žličica instant kave (opcija)

Dekoracija:

Torta Domaćica

Upute:

Domaćica kekse sameljite u multipraktiku, pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite u okrugli kalup s pomičnim obručem promjera 26 cm. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.

Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Čokoladu otopite na pari pa joj dodajte žličicu instant kave (kavu možere preskočiti ako želite, iako se ne osjeti previše, a daje lijepu aromu). Pustite čokoladuda se ohladi na sobnoj temperaturi pa ju umiješajte u sir. Vrhnje za šlag mekano izmiksajte pa pomiješajte s kremom. Kada dodajem šlag u kremu, pazim da vrhnje ne izmiksam čvrsto jer ono dodatno očvrsne kad ga miješate s kremom.

Želatinu otopite u vodi po uputi s vrećice pa umiješajte u kremu. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i po vrhu poslažite  Domaćica kekse. Ukrasite šlagom, posipajte kakaom u prahu. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku pa poslužite. Dobar tek! 

Torta Domaćica

Sve Tamarine objave

Vezani članci: